Friday, April 29, 2011

Dua kali jejak kaki ke Pesta Buku PWTC.



Assalamualaikum.
Hari ni hari kedua aku jejak kaki kat Pesta Buku tu.


Act aku datang sini nak beli buku novel dekat Ana Solehah punya booth. Yang dekat2 dengan situ lahh. Yang buku PTSOne punye. Last2 beli buku kat Gempak Starz je. (aku tak tahu eja betul ke tidak) Ni UAZ punya pasal lah niyy. Berjangkittttt. ;O


Aku tanya UAZ ade nak pesan pape tak. Sebab aku nak pegi pesta buku niyy. Kot2 lah kann. Dia cakap nak mintak tolong belikan buku USER yang dikarang oleh ZINT. Eh? Patu aku carikk dekat 10 minit jugak. Padahal kedai dia kat Main Entrance. Kwajanggggggggggggggggggg!!


Bila dah jumpa buku UAZ. Aku tick lah dekat kertas tuhh. Eh eh. Banyak pulak lah kan komik yang best2 kat situ. Dah alang2 datang sini. Apa salahnya kalau aku beli sekali kan? Aku pun syok lah tick tick tick dan tick. Tak sedar pun apa yang aku tick. Hambekk kau. Pergi kaunter. RM58.00 Beli 9 buah komik SAHAJA!! Aku terkejut 10 saat dekat situ. Patu bayar dan blahh. Ni sebab berjangkit dengan UAZ lah ni.


Der. Buku kau tak payah bayar. Aku baik hati lah kann. Kau tak payah mengada nak bayar. Dah aku berbaik hati niyy, bersyukur lah yeee. F.O.C. ;)


AKU JANJI GAMBAR PWTC YANG HARI NI DENGAN SEMALAM PUNYA AKU LETAK NEXT POST. ;)


I just need somebody to love~
Yeh. Yeh. Yeh. I found you bebeh.

Kecewa. Hampa. Tidak terkata. Berubahlah sayang.



Assalamualaikum.
Sumpah. Kaw hensem hariniyy.


EEEEEEEEEEE.
Betul. Aku suke tengok kaw hariniyy. Mata aku. Tak berkelip pandang kaw. Kaw terlalu sempurna bagi aku. Kenapa semua ni mesti jadi camni? Ish. Kalaulah kaw milik aku.


Sejak dua menjak tiga empat lima ni kannn. IzaHuda tu kan. Dah lain. Jannah pun tak suka ah cara dia. Jangan buat perangai macam tu lah IzaHuda. Ingat kiteorang suke ke? Nak aku jujur tak? Ok. Aku jujur. Perangai yang aku tak suke dekat kaw yang sekrang kaw selalu sangat buat;


  • Tak pernah nak hargai kiteorang sebab kiteorang tunggu kaw. Tak pernah pun nak cakap terima kasih dekat kiteorang sebab dah tunggu kaw. Lepastuhh kaw blahh dari situ camtu je tanpa hiraukan aku n Jannah yang dah lama tunggu kaw dekat depan kelas bagai tunggul. Memang lah kaw tak mintak kiteorang untuk tunggu kaw. Sekurang-kurangnya, hargai lahh.
  • Kaw selalu tinggalkan aku dengan Jannah bila time rehat. Time rehat kaw jarang sangat tunggu aku n Jannah. Boleh cakap macam tak pernah lah kann. Kaw dengan Samihah pergi kantin camtuh jee. Aku terasa. Jannah. Aku tak tahu pulakk.
  • Kaw dah mula sombong dan berlagak. Berlagak macam kaw yang tentukan semua. Mesti kaw marah kan aku tulis benda ni dekat blog aku. Sebab kalaw aku tegur kaw dekat sekolah pun kau buat bodoh dan tak endahkan aku aje.
  • Haritu aku tegur kau yang pasal kau tiru blog aku tu. Aku panggil kau. Aku cakap dengan kau janganlah tiru. Kau terus pusing balik pandang depan. Aku sakit hati. Kau tahu? Mesti lah tidak bukan? Hati aku bukannya penting untuk kau jaga.
  • Kau dah tak layan aku macam dulu. Kau dah tak senyum bila n ampak aku. Kau membisu seribu bahasa bila dengan aku. Kau senyap tanpa suara. Buat aku terus rasa bersalah. Kadang2, sebab kau lah aku badmood. Sepanjang hari. Di sekolah. Kau? Bukannya ambil peduli. Dan tidak penting buat kau untuk tahu.

Maaf. Niat aku bukan untuk memburukkan kau. Sama sekali tidak. Cuma satu yang aku harap dari kau. Tolong. Jadi kau yang dulu. Yang ceria. Yang selalu gelak gelak dengan aku. Bukan senang dan mudah untuk aku lupakan semua tu. Kalau betul kau benci aku. Apa salahnya. kau berterus terang. Dari membisu seribu bahasa begini.




Aku rindu kau yang dulu.
Nurul Izzah Huda yang dulu.

Yeay! #akupenat

Assalamualaikum dan Hai sekali lagi.
Hari niyy aku pergi pesta buku. Sukeeeeeee.


Sepatutnya aku nak ponteng sekolah esok and tak nak datang sekolah lah konon-kononnya sebab nak pergi pesta buku tu esok. Tup tup sampai rumah kakak kata mama suruh siap nak pergi lepas maghrib. And then aku solat mandi and siap siap. DONE!!!


Patu pergi ah PWTC. :> Excited dohh dalam kereta. Aku beli 3 bukuu. Handsock Ana Muslim and ape bende lagi tah kat Tesco. Ok. Sampai2 situ elok je lalu depan kedai yang jual buku2 untuk UPSR. Mak aku tengok2 patu terus beli. Aku cakap ngan mak aku, "Membazir je, kang orang tak buat..Orang kan buzy dengan kerja sekolah lah semua semua tu." Slamber je mak aku jawap, "Tak nak jawap sudahh." Hish.


Lepastu kiteorang lost contact ngan ayah aku. Ayah aku kata nak pergi jadi kedai PTSONE sebab kakak aku nak pergi beli buku untuk bagi dekat kawan dia sempena birthday. And aku pun nak beli buku lah kann. Patu mama suruh kakak call abah, patu kakak bagi phone dia kat aku.

Abah: "*tuttt tuttt, Assalamualaikum handphone baruuu."
Aku: "Hahahaha. Ngade. Ni Nada lahh, abah kat mane?"
Abah: "*sambil gelak. Abah dekat tingkat blablablabla....."
Aku: "Jap. Cakap ngan mama. Orang bukan tahu kat mane."


Hahaha.


Lepastuu dah naik tingkat atas jumpa buku segala apa lah kann. Kiteorang tengok buku dalam 1 jam lebih jugakkk. Lepastuw mak aku beli buku untuk abang aku and adik aku. Aku beli buku sendiri. Kakak pun sama. Ayah aku pun beli buku. Pasal kisah Nabi Muhammad. Mak aku? Bayarrrrrrr kan ajeee.


Lepastu kiteorang naik tingkat atas sebab nak jadi buku rujukan untuk kakak aku. Tapi SASBADI dah tutup. Lagipun kiteorang memang sampai lambatttt. Patu turun bawah, masuk kereta. And balikkkkk. Tapi sebelum balik tu mak aku ajak ayah aku g makan kat kedai. Aku? Orang pertama lah yang seronokkk. Beb. Dari keluar tadi tak makan kott. LAPARRR!!!!


Mak aku cakap nak makan dekat Sekinchan. And nak tunggu makanan sampai tu punye lah lama kannn. Perut aku dah bernyanyi lagu Wali Band Yank dah. Nak tunggu punyalah seksa seksi.


Lepastuuu kakak aku nak pergi beli kasut sekolah dia. Dia kata kasut sekolah dia dah uzur. Disebabkan hari yang dah larut atawpun lewat malam. Mak aku suruh g Tesco. Aku beli selipar warna biru untuk pakai kat sekolah and coklat yang banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Yummy. Aku suke chocolate. Coklat cadburry aku beli dua, Mars aku beli satu. Bytes aku beli satu. Yang perisa coklat. Sedapppp.


Seronok dohh hari niyy. Kalaw boleh esok aku tak nak sekolah. And hariniyy aku tidur lewat. Ntu kejap lagi abang aku balikk. Lepas subuh. Yey!!! Rumah meriah. Maybe Tusyen Sabtu pun aku ponteng kott. Hihihi. Maybe ok? Nak pergi mana??? TUNGGU~~~


Tu pun kalaw aku rajin lah kan. And jadi lah pergi situ. Sebab family aku macam sibuk sekarang. Ye lah, mana tak sibu. Kakak aku SPM, Abang aku PMR, Aku UPSR. Der, sis, 3 periksa besar beb.


Gambar? Blogger tak nak aku upload. Kejam takkk? Kalaw aku rajin aku letak lahhhh. Mesti korang bosan kan sebab tak ade gambar? #padanmukaa


Nty kalaw rajin, next post aku letak. Tu pun kalaw rajin...



Babai.
#mengantuk

Thursday, April 28, 2011

Aku merajuk sekejap je.

Assalamualaikum dan Hai.
Aku tarik balik kata kata semalam.


Aku tak sanggup nak tinggalkan hidup aku sebagai seorang blogger sebab aku bosan tanpa blogger. Facebook? Aku dah privatekan. Kebanyakannyalah. Dan blog aku pun simple bukan? Yeh. Aku suke simple. Shoutbox dan post sahaja diletakkan. Comment? Aku hide kan buat sementara waktu. Kenapa? Sebab aku tak ada mood lah sekarang. Kenapa? Jangan tanya lah.


Senang je kan aku cakap. Nak away sekejap lepastu tiba2 datang balik cakap nak blogging semula. Tu lah aku. Ambil semua benda remeh temeh. (aku tak tau apa yang aku merepek)






Tolong. Aku tak ada mood.
Jangan pujuk aku kalaw kaw bukan orang yang sepatutnya.
Bai. Aku sedih.

Wednesday, April 27, 2011

Goodbye is just the word when there is no Hi.

Assalamualaikum.
So you guys can see the big big big change on my blog. WOW!


Seems like you guys think, OMG!!! What happen to this ugly blog? Again. Yay! It change. And, maybe aku dah tak nak blogging buat sementara waktu kott. Sebab aku rasa macam ape benda lah kan blogging niyy. And kadang2 tak ade idea blablabla. And yeh, i'm gonna miss my super duper triple ugly blog.


Of course. Aku punya blog ni lahh bagi aku sesuku dari hidup aku. Aku tak nak berblogging ni sebab aku merajuk atas sebab sebab tertentu. Tapi nty mesti aku nak update post blablabla. Alahh. Aku merajuk kan kejap je. Kaw pun kisah ape pun kan?


Aku sendiri tak tahu kenapa aku tiba2 nak private semua blablabla ni lahh kan. Salah satu sebabnya maybe sebab aku tak nak ade copycat. Seems like that, huh? Yeh.


Kalaw ade ape ape, tinggalkan jejak korang dengan shoutbox. Aku ni baik hati lagi sebab tinggalkan shoutbox untuk korang. Bersyukur k. And, no spam please. Hack, block or whatever yang bersamaan dengannya.


Tu je lah kot. Rindu-rindulah akupost aku eh? :>


Salam sayang,
Nada Badrul Hisham.

Monday, April 25, 2011

stay strong, you can




Assalamualaikum.
Hai semua. Rindu aku tak? Hahaha.


Sekarang aku dah tukar dan touch-up sikit blog aku niyy. Aku mula mula nak buat tema bokeh ala ala New York City. Tapi tak reti. Yang background tu jangan tanye kenapa aku buat. Ok. First sebab gambar Izzat. Second aku nak matchingkan dengan tema blog aku yang warna merah. Gamba ni je yang paling kecik. Yang lain aku nak upload tak boleh, besar sangat. Hihihi.


Aku pun senanye nak buat blog ni tema dia merah hitam. Tapi macam tak jadi punn. Header? Buruk dehh. Aku tak reti nak edit header. Gambar pun ciplakk dari Google je. Bila upload gambar pecah. Tak suke!!!!!!!! EEEE. Nty mesti korang nak ejek kan sebab aku buat background tu. (jangan lah ejek, tak suke)



Aku dah tak berapa nak suka lah kan dekat kelas aku. 6 Ali. Perangai murid murid didalamnya amatlah teruk. Dah berapa banyak cikgu dah menangis sebab perangai kami semua. Terutamanya budak lelaki. Ok. Kita tak boleh nak salahkan sape sape. Semua orang bersalah sebab tak dengar cakap. Aku takut je weh tak dapat 5A. Dah lah solat linttang pukang. Tak dengar cakap cikgu blablabla. CIKGU, SAYA MINTAK MAAF. :'(


Hari niyy ai nak kongsi dengan youlssss ciri ciri lelaki yang ai suke and kalaw boleh ai nak suamy ai macam ciri ciri lelaki di bawah.





  • Lebih tinggi dari aku. Kalaw boleh aku nak sama tinggi dengan bahu dia.
  • Caring tentang aku. Tak kira lah time aku sakit ke hape ke. Sanggup layan aku time sakit.
  • Loving. Selalu text cakap I LOVE YOU and he meant it. Selalu text cakap GOOD MORNING SAYANG, dekat aku pagi pagi.
  • Selalu belanja aku makan, shopping, wayang, baju semua semua lahh. Hahahaha.
  • Kaya dan tak bongkak. Tak sombong.
  • Sweet.
  • Layan aku macam aku ni adik dia.
  • Baik dan sangat penyabar sebab aku ni panas baran.
  • Tak layan perempuan lain sebab dia tahu dia dah ade makwe.
  • Hensem dan tak ramai peminat ataw kalaw boleh tak ade langsung peminat. (nty ai jeles)
  • Memahami perasaan aku, selalu ada tyme aku perlukan dia.
  • Akan pujuk aku bila aku merajuk. (aku suka lelaki pujuk akuu. :>)
  • Selalu senyum dekat aku and berusaha buat aku gelak tyme aku tak ade mood langsung.
  • Paham aku. Lagi lagi kalaw aku tengah moody dan marahh.
  • Senyap bila aku menangis.
  • Sanggup text dengan aku sampai pagi dan tak tidur tyme text dengan aku.
  • Selalu ajak aku keluar jalan jalan dengan dia.
  • Selalu bela aku kalaw dia tahu aku betul.
  • Tak buat aku menangis dan sakit hati. (paling penting)
  • Akan selalu mintak maaf dekat aku kalaw dia buat salah.

Hahaha. Melampaw tak? Banyak lagi k. ;p Cukup lah yang tu je. Tu pun aku tak tahu lah ade ke tak lelaki macam tu sekarang. Bak kata gambar yang aku jumpa kat tumblr, lelaki yang baik adalah endangered species. Betul lah kot aku eja.


Masa aku dekat sekolah and dekat rumah tengah tengok tv. Aku punye idea bukan main berbukit bukaw bergunung ganang idea nak update nyee. Tapi bila sampai depan laptop/komputer, idea tu lesap macam tu je. Tah pape ahhh!! Lepastu kan, bila aku dapat bukak internet kan, kerja sekolah mesti aku dah tak pandang. Tak suke lah macam niyy. Aku nak dapat 5A. Betul! Aku dah ada azam.


Aku akan buktikan dekat mama n abah, duit yang mama n abah dah keluarkan untuk aku semuanya tak sia sia. Aku nak buktikan denga kejayaan aku. Aku nak banggakan mama n abahh. Aku nak ikut jejak abang n kakak aku. Tapi, aku tak nak sekolah dekat sekolah asrama. Aku tak suke. Kalaw boleh lah kan. Aku nak sekolah dekat Convent. KL. Agak agak ok tak sekolah tuw?



MINTAK MAAF,
AKU TAK SUKA LAH KAW TIRU AKU.
kaw buat mood aku rosak.

Sunday, April 24, 2011

No tittle


Assalamualaikum. Hai.
Aku tak tahu nak update ape.


DEYY!!!
Nama je peminat Justin Bieber, tapi kutuk kutuk dia. Tah pape lah kaw. Konon bukan haters. Eww. Ok. Memang bukan masalah aku kalaw kaw nak kutuk Justin Bieber. EEEE. Dah lah siap cakap nama dia Justin Bibir. EEEE. Tak suke lah. Kalaw nak kutuk2 dia tak payah la nak kena bagi tahu semua orang.


Ha! Lepastu yang pasal Justin Bieber tak nak media ambik gambar dia tyme dia buat konsert tu kan. Eh. Dia bukan gedik. Ada alasan kan dia tak nak orang rakam dan ambik gambar dia. wtf. Yang kaw orang photographer tu gatai sangat tangan ambik gambar Justin dengan Selena dekat KLIA tu apesal. PADAN MUKA KAW. Ni photographer semua ni marah sebab tak dapat ambik gambar Justin Bieber tu lah kan? Ye lah. Nak duit kan.


Beb.
ONCE A BELIEBER, FOREVER BELIEBER.



I'm gonna kill this girl, seriously;
wtf.


NI NAK TANYE NIYY.
HATER, APE MASALAH KORANG?
SAMPAI NAK KUTUK2 JUSTIN SEGALA.
DIA KACAW URUSAN RUMAH TANGGA KAW KE?
CAKAP SIKIT.

Saturday, April 23, 2011

Short Update.


Assalamualaikum. Hai.
Aku sedih. Sebab pelajar yang digugurkan tuww pelajar kesayangan aku.


Aida,
Aku tekejut. Sumpah. Bila nama dia disebutkan sebab dia digugurkan. EEEE. Tak suke lah.

Amir,
Aku tak kisah sangat, sebab aku tak berapa nak suka dia.


Btw, aku ni memilih dan tamak sikit. Aku pilih yang hensem ajee. Hahahha. Aku dah jatuh cinta dengan ERUL. Homaigoddddddddddddd!!! Eh. Nty aku tambah gadgets kat tepi, lelaki2 yang dah buat hidup aku perfect lah jugak.





BABAI.

Monday, April 18, 2011

Ramai yang kena Bieber Fever, aku pun. *winkwink


Assalamualaikum.
Gambar pendahuluan sebagai pencuci mata.
Teka teka? Tak payah pun. Errrr.


Alah.. Korang mesti kenal punye tu sape kan. Tipu lah kalaw tak kenal. Ececeh. Ngaku cepat. Ok. Sebenarnya aku nak cerita pasal ape yang jadi whole minggu niyy, tapi macam dah lupe. teruk kannnn. Hari niyy aku pergi tusyen sabtu. Macam biasalah kan. Best. Oyehhh. Yang bestnya bukan belajar. *agak lah. Best after dah lepas kelas tuww. Boleh loncat2, ambik gambar and pakai baju bebas. Sebab tu lah best. Kalaw hari sekolah tak boleh nak bawak kamera. Bosan kannnnn?


Macam yang semua orang tahu. Khamis, 21st April Justin Bieber future-husband ai datang Malaysia. Nipu lah kan siapa yang tak tahu. Kalaw yang duduk dalam gua ke hutan ke tak payah cakap lahh. Beb. Satu dunia tahu kot pasal Justin Bieber future-husband ai datang Malaysia. Oh yehhh. Dengar cerita lah kan lepas niyy dia pergi Indonesia. EEEE. Indonesia tak best. Ape yang best shoppin' aje lah. Justin Bieber future-husband ai mesti suke shoppin' dengan Selena Gomez eww eww kat Indon. Barang pun murah and Justin Bieber future-husband ai kan kaye dan banyak duit.


Dengar cerita dan khabar berita blablabla dari blog semua,
Setiap kali Justin Bieber future-husband ai buat World Tour dia akan nyanyi lagu One Less Lonely Girl dan akan bawak satu girl naik atas pentas untuk bagi bunga (dan perempuan tu pun pengsan, tidur tak lena, makan ingat JB semua). Bapak best kot. Kalaw aku. Pehh. Nangis2 dah beb. Yang perempuan dorang bawak naik atas pentas ni tak nangis pulak lah kan. ke dia dah biasa jumpa Justin Bieber future-husband ai tuww? Musykill betul lah.


Ni video dia;


Dan dengar cerita dari blog jugak lah kan. Perempuan yang naik atas pentas tuww anak kepada orang yang managekan konsert Bieber niyy. Memang bertuah lah kan kan kan kan kan kan. Beb. Sape yang tak jealous. Maksud aku. Beliebers perempuan mana yang tak jealous lah kan. Memang tiu lah kan. Kalaw kaw yang kena naik atas pentas amacam? Menangis nangis kaw atas tuwww, tak tidur empat puloh tahun.


Sekarang niyy aku tengah tengok life AF9. Syok habisss. Ojy tu kan, kritik dia nak pedas aje. Straight To The Point. Tak berlapik beb. Sian dorang yang kena kritik uhh. Aku paling macam tak boleh terima hakikat bila dia kritik Aida. Pape je lah kan. Tapi kurengg sikit lah Aida minggu niyy. Yang patut gugur kan, aku rasa Miza n Nera. Yang patut masuk adik Aida tuww. Ape tah nama dia. Yeh. ERULLL!!! Peh. Superb beb. Aku suke ERUL. Muah muah cium pipi kanan pipi kiri. >.<


Itu aje kot. Kalaw aku macam rajin, nty aku update lagi. Ok? Deal with it.
Eh eh jap. Aku rasa kan kan kan kan, ramai tiru aku. Eh. Aku pun tiru orang. BUT! Aku mintak izin. :'( Yang 'wwww' tu aku tiru kakTyah. Aku dah mintak izin. KakTyah tak kisah. K? Kayy. Korangggg! Credit lah kalaw ye pun. Oh. Untuk kawan2 aku yang pakai 'wwww' tuww, aku agak panas ah jugak. Tapi kalaw pk2 balik, tu ayat kakTyah. Aku yang kenalkan. pape je lah.

EH, DIA HENSEM.

Assalamualaikum. Sekali lagi. Rindulah aku.


Assalamualaikum.
Hai korang. Sekarang ni pukul 5:59 AM, aku online. :)
Sebab mak aku kata kalaw nak online hari isnin boleh, tapi pagi. Kena bangun awal.


Aku seronok sejak kebelakangan niyy. Ni semua sebab dia. Hahaha. Korang jangan salah paham pulak. Btw, dia bukan budak ABIM. Okay? Good. Tak suke ah budak budak ABIM niyy. Bajet je lebih. Hahahaha. Macam aku lah tu kan. Aku kan budak ABIM jugak. -..- Er. Maksud aku. Yang laki lah. Boys, sorry. ;p

Sekarang niyy Izat kejam doh. Aku tegur, jawab sikit sikit. Kalaw dia jawab pun ayat yang buat hati guwa panas aje. Heh. Kaw p.k kaw siape hah? KFINE. Kaw lelaki. Form3. Yang tak reti nak hargai orang. Yang tak reti nak paham perasaan orang. Yang romantik. Tapi penipu. Yang muka skema, tapi penipu. Yang selalu buat drama yang aku sendiri tak paham, ape jalan cerita dia.

Korang, nak bagi tahu niy. Kalaw yang couple tu kan, (ceh) umph...better korang clash awal awal lah kan. Takut nty korang menyesal tak sudah, menangis merengek tak hengat dunia. Better k? Ikut suka korang lah. Kalaw setakat adore tu ok je. And better jangan bagi orang yang korang adore tu tahu. Takut dia mintak couple. Pastu dua tiga bulan putus. (budak kecik. tak matang. nak bagi nasihat. heh.)

Aku maybe budak kecik. Yang baru 12 tahun. Yang pandai tambah tolak darab bahagi. Yang tahu apa itu mikroorganisma, yang tahu apa itu photosintesis (eja betul tak?) Tapi aku nak jadi dewasa, aku nak cepat dewasa. Supaya aku dah tak kena tipu dahh. Aku selalu berlagak macam tahu semua. Padahal tidak. Hahaha. Tapi rasa macam gilalah kan kalaw aku nak bagi nasihat dengan kakak2 n abang2, sebab aku pun buat. Tolong lah.

Betul eh aku cakap niyy, aku rindu aku yang dulu. Yang selalu gelak gelak macam dulu. Yang tak tahu pape pun pasal cinta yang manusia gila2kan sekarang niyy. Dulu, ape yang aku tahu. Bersentuhan tangan dengan lelaki (yang bukan muhrim) itu berdosa. Sekarang? Aku dah tak ambil peduli sangat. Dulu, apa yang aku tahu. Aurat perempuan ada batas2nya, pergaulan lelaki dan perempuan ada batas2nya, tapi aku? Buat jugak. sumpah, aku rindu Nada yang dulu.


MUNGKIN AKU TAK PERFECT,
TAPI TU LAH AKU.

Sunday, April 17, 2011

#neversaynever


Assalamualaikum.
Saya sangat excited nak cerita dekat awak semua niyy.
Tengok. Sampai saya cakap 'saya' 'awak' dengan awak semua.
Bertapa excitednya saya.


Ok. Dah. Aku dah tak nak pakai saya dah. Tu introduction aje. Hariniyy. Saya, Nada sangatlah rajin nak cerita balik. Sebabkan excited sangat ni tau. Sebelum movie tu start, berdebar debar. dup dap dup dap. Tak tahu kenapa. Serious niyy.



Beb. Nak cite niyy. Nak beli tiket tu beratur punyalah panjang. Lepastu, aku tengok dekat tv yang dia ade tulis cerita apa yang ada hari niyy dekat bahagian kaunter tuw. Lepastuh, aku nampak cerita Never Say Never 3D ni nak dekat sold out. Aku rasa macam kecewa sangat time tuw. Sumpah. Aku rasa nak nangis merayu rayu je dekat kakak kaunter tu kalaw tiket habis. dup dap dup dap

Kakak Kaunter: "Selamat Datang ke Alamanda Putrajaya. Ye, dik nak tengok cerita ape?"
Kakak Sedare aku: "Never Say Never yang Justin Bieber tuw."
Kakak Kaunter: "Berapa orang?"
Aku: "Dua kak."
Kakak Kaunter: "*click click click"
Aku: "Er..Ade tak?"
Kakak Kaunter: "Nasib baik. Ade. Seat 14 & 15 B. (bahagian atas) *sambil tunjuk2 kat screen komputer tuw. Yang ni je ada. Kalaw nak, dekat bahagian bawah sekali."
Aku: "*tarik nafas lega. Aku cakap sorang sorang. peh, full beb. Nasib baik aku awal. (padahal lambat)"



Patu kiteorang blah dari situw. Atas ni gambar aku lepas beli tiket. Dengan muka tak malunya, aku bergambar dekat situ. Dah ah semua orang yang ada dekat situ tengok aku. Aku cakap dekat kakak sedara aku, "Cepat lah sikit, semua orang tengok. -.-" Aku rasa lah kan, Justin Bieber lagi tinggi kot. Gambar ni pun aku jengket. Er.

Lepastu aku pergi beratur nak beli popcorn (line panjang gila). Dalam setengah jam baru dapat beli semua. Lepastu pintu pun dah bukak. Aku n kakak sedara aku (aku gila babeng excited bisik bisik dekat kakak sedara aku, kita nak pergi tengok Justin Bieber kan? EXCITEDD NIYYYY!!!!) Dia pandang aku pelik je. Ok lah. Nak jujur. Ni first time aku tengok 3D. Kakak sedara aku kata, kalaw cerita Pirates Of Carribien tu keluar lepas periksa, dia nak ajak aku. hahaha. 3D beb.

Aku dengan lajunya lari naik ascelator. Lembap kot ascelator tu. So aku jalan cepat cepat. Aku cari bilik nombor 5. Aku pandang belakang, mane kakak sedara aku? Lahh, ascelator pun tak naik lagi. Shesh. (excited beb. k. poyo)

Lepastu sebelum masuk dia pagi speck 3D tu. First time kot tengok. *jakun 2 minit. Lepastu aku masuk. Aku duduk. Aku senyum dekat kakak sedara aku. Aku tutup mulut. Aku jerit, JUSTIN BIEBERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!! Semua orang pandang aku. Nasib baik tak ramai lagi, sebab kiteorang antara yang pertama. Dan nasib baik jugak lah kebanyakannya perempuan, lelaki dalam 2, 3 lah jugak. Malu!!!!!


excited kan aku?

Ni guwa nak citer niyy. Dalam wayang tuw before start jantung guwa bergerak laju. Guwa tak tau lah pulak lah kan kenapa. Excited kot. Ok. Dari tadi aku cakap aku excited. Korang pun dah tawu kan. K. Bila citer tu start aku cool je. Memang lah sangat cool sebab air cond dia kuat sangat. Menggigil. Sebelum start, aku melantak popcorn dengan Air Milo yang kiteorang beli tadi. Lepastu iklan yang sangat banyak. Blablabla. Then start.....

First2 aku tak ade feeling pape pun. Dalam wayang tu, bila dah pertengahan macam tu, aku nangis. Jujur ni. Aku tak tahu nape. Aku nangis. Tak boleh berhenti. Bila berhenti. Dalam 2 minit, nangis balik. Bila ada lagu Justin Bieber yang dia buat dekat konsert tuww, aku nanyai sekuat hati. Sebab orang tak dengar, sound dia kan kuat. Aku puas. Aku seronok duduk dalam tu. Rasa tenang je tengok Justin. :') SERIOUSLY.

Dalam wayang aku sempat tangkap gambar, hihihi. Gambar pakwe ai Justin tu. Nak tengok? Tak cantik sangat. Kualiti tak berapa nak bagus. Dah nama ambik gambar curi curi.



Ni part masa dia tengah sakit tuww. Time ni lah aku menangis gila gila. Sebab aku tengok Justin Bieber sakit, lepastu dia siap boleh cakap dengan cikgu vokal dia tu. "I don't want to cancel the consert, please!" "No Justin, we have to. Awak nak ke kalaw awak tak cancelkan konsert tuw dan awak akan terukkan suara awak lepastu konsert2 yang seterusnya awak tak boleh nak buat, dalam 2 3 4 5 6 7 konsert. Nak?" (aku translate je lah. mane ingat) Lebih kurang camtu ah bunyik dorang berbual.

Patu ade part tu, Justin update status twitter dia, yang bunyikk dia macam niyy --> Mintak maaf semua. Sebab saya tak dapat nak buat konsert tu. Saya tak nak kecewakan awak semua. Lepastu ade lagi satu status tu, dia tulis --> Saya tak berapa nak sihat. Sakit. :'( Tapi disebabkan sokongan awak semua, saya cuba. :) Camtuh lah. Aku tak ingat sangat.




Lepas habis tengok tu. Aku rasa macam tak puas. Aku nak jumpa Justin. Of course lah tak dapat. NeversayNever right? Yeh. Weh. Sepanjang aku tengok Never Say Never kan. Aku tak makan popcorn langsung. Makan sikit sikit je. Khusyuk. Air pun tak minum banyak. *berlagak

Lepastu keluar pergi surau and then solat. Lepas solat pergi tandas betulkan tudung. Lepas tu kiteorang pergi beli barang barang accecories. Aku beli satu je pun, headband untuk shawl. Lepastu on the way pergi kereta, aku singgah beli Famous Amous. Manis gila kot. Aku bagi Famous Amous kat kakak sedara aku. Hahaha. Lepastu on theway balik tu kiteorang singgah beli goreng pisang and air blablabla semua.


Ni gambar excited aku. Aku menjerit kot bila dah masuk kereta. *kena pukul

*favorite

Tu je la kot aku nak citer. Beb. Sumpah guwa seronok dan enjoy sangat hari niyy. Suka. Sebab ayah aku bagi aku pergi tengok citer dia. Hihihi. Guwa takut kan -->


Sekarang ni gua dah jumpa jejaka idaman yang gua cari selama niyy. Sumpah. Dia adalah orang yang paling setia yang pernah aku jumpa. Dia takkan pernah sakitkan hati aku. Melainkan aku sendiri yang sakit hati. :)

Oh. Ade gambar niyy, aku suke -->


TOLONG BUAT GUA HAPPY,
MACAM HARI NIYY,
SELALU.

Saturday, April 16, 2011

Aku nak berleter bagi tazkirah kat sini.



Assalamualaikum.
Hai korang, rindu aku tak?
Yang pasal cerita yang aku reka tuw, macam aku tak nak post je.


Aku dah penat dah doh nak sakit hati blablabla semua ni. Stop berdrama lah korang semua niyy. Beb. Penat dohh. AKu tak paham lah ape yang jadi sebenarnya niyy. Mesti korang pun tak paham kan ape yang aku cuba nak sampaikan sebenarnya niyy. Kan kan? Betul tak. Tak payah paham lah kot. Erm. Pape aje lah.


Tukar tajuk ah jom. Tolong ah. Sikit sikit nak tajuk nangis jiwang blablabla. Aku teringin nak belajar gitar and piano. Sebab aku rasa muzik tu best bagi aku. Aku teringin lah jugak kan nak buat video nyanyi nyanyi pegang gitar atau main piano macam yang orang sellau buat dekat youtube tu. Alah. Najwa Latif tu.


Aku nak tidur dulu lah kot. Mama n abah asyik nak marah marah aku je. Aku pun macam dah tak sedap hati lah kan. Beb. Aku takut lah aku tak dapat 5A UPSR and MUMTAZ, sebab aku ni kurang ajar. Mak aku pun cakap macam tu. Aku ni dekat sekolah je nampak baik. Tapi kalaw dekat rumah? Innalillah. Aku jahat.


sedih dengan diri sendiri.

Teruk sangat ke aku ni? Penat lah.


Assalamualaikum.
Weh, aku penat. SUMPAH WA CAKAP SAMA LUW.


Penat doh. Dekat sekolah asyik sakit hati je. Budak laki ah. Sikit2 nak ejek aku. Bagi korang, sure standard en? FINE. Cuba kalaw dorang ejek korang tiap2 hari. Tiap2 5 minit kena ejek. Patu dorang jatuhkan air korang lah. Beg ke. Kerusi ke. Panas dohh. Der. Kaw pikir kaw siape doh? Bapak aku ke nak buwat semuwe tuww. G MATI AH LUW. Penat beb.

Hari ni aku macam happy. Macam. Entah ah. Nak kata happy, tak sangat, nak kata tak happy, tak pulak. Aku happy. Sebab aku seronok gelak gelak hari niyy. Tak pikir masalah. (cop! aku ade masalah? tak boleh blahh) Hari ni mama abah ambik aku lambat sikit. Lepastu aku stay dekat sekolah. Aku main main dengan Zahin, Khalif and Humaira kat atas, dengan Izzah sekali. Seronok. Main kejar2, pukul2. blablabla.

Lepastuww turun bawah lepak2 dengan Khalif, Zahin and Izzah. Patu Khalif balik. Zahin bosan, dia blahh dari situ. Lepastuww kak Raihan join kiteorang sebab dia tak ade kawan. Lepastuww kiteorang pergi belakang sebab kak Raihan kata budak budak laki ade masak BBQ. Geng2 Elman yang bajet gila vavi uhh. pft doh. Sial doh Elman. GI MATI LA LUWW MAMAT. BAJETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!

Dalam kereta pulak. Aku mintak dekat ayah aku.

Nada: "Bah, nak pergi tengok Never Say Never boleh?"
Abah: "Buat ape?"
Nada: "Orang nak tengok lah. Alah. Tak kan tu pun tak boleh. Nak tengok je. Bukan nak pegi mane mane pun."
Abah: "Tunggu periksa habis dulu."
Nada: "Abah. Periksa lambat lagi. Kalaw tunggu sampai periksa habis. Cerita tuw, dah tak ade lah kat wayang."
Abah: "Nty abah belikan CD."
Nada: "*muka tak puwas hati*."
Abah: "..."
Nada: "Abah, cerita tu 3D lahhhhhhhh. :("
Abah: "Nak pergi dengan siapa? Tanya lah Cake Mee, nak pergi ke teman Nada?"
Nada: "Tak nak lah. Nak pergi dengan kak Ulin. Cake Mee kan mengandung."
Abah: "Tanya lah."
Nada: "Kalaw boleh? Boleh pergi lah kan..? *mengharap"
Abah: "*....."
Nada: "Boleh tak?"
Abah: "Pergi lah Nada. Nak sangat pergi kan?! *perli"
Nada: "..."

Aku senyap. Aku duduk sandar balik dekat kerusi. Aku betulkan cara duduk aku. Aku fikir dalam dalam. Kenapa abah tak bagi? Aku buat maksiat ke tengok movie tu? Tak kan tu pun tak boleh nak tengok. Siap perli. Aku nak nangis. Aku tahan. Aku tahan dekat kelopak mata aku, sebab aku tahu, aku kuat. Tak perlu nak nangis macam budak budak yang mintak pistol air tapi tak dapat. Merengek rengek nangis. Aku senyap. Aku pejam mata. Aku sandar. Tiba2...

Mama: "Nty tanya lah kak Ulin. Boleh ke tak."
Nada: "Kalaw kak Ulin nak pergi pun. Tu abah tu. *sambil buwat mulut isyarat tunjuk kat abah"
Mama: "*pandang ayah aku"
Nada: "Macam abah kasi je kan. Dah lah perli orang."

Aku sandar balik. Kenapa eh. Ayah aku tak bagi. Ni kan pulak kalaw nak pergi konsert tu. Memang kirim salam aje lah. Korang. Bersyukur taw yang ade ayah yang baik gila. Yang betul2 paham korang. Bersyukur lah. Aku cuba nak bersyukur. Aku cuba. Ok?



KALAW AKU MINAT JUSTIN PUN,
KAW TAK MATI KAN?
SENYAP SUDAH.

Friday, April 15, 2011

Aku makin gemok[ssssssssss].


Assalamualaikum.
Saje je tayang gambar yang bajet ala ala diva. pft


Sebelum aku online. Banyak sangat benda yang aku nak cerita. Tapi bila dah online. Semuwe benda lesap. Dohh. Cane nak cerita kat korang niyy. Aku cerita ape yang aku ingat je lahh. Weh. Aku ade buwat satu cerita yang tak berapa nak best. Next post. Aku publish. ;)


Sekarang dekat sekolah aku dah berjangkit dengan game Heart Attack. Budak budak. Biasalah kan. Well. Hahahha. Aku pelik dengan perangai Izzah. Sebab dia asyik2 badmood. tahpape. Ye lah. Aku terus terang niyy. Tak tawu nak hapdate ape. BAI.


Busuk.

Monday, April 11, 2011

Minggu depan guwa online. kbai



Assalamualaikum.
Guwa pening dan mengantuk.


Bieber Konsert, of course guwa tak pergi. Never Say Never? Guwa tak tawu lagi. Tak tanye daddy lagi. Tengah post sambil mengantuk dan malas nak susun buku. Kerja sekolah banyak tak buwat. er. er.


Hari ni Bruno Mars (kacak hensem macho) buwat konsert dekat sini kan? Guwa rasa guwa minat dia. HOMAIGOD!


And you was like, hah? o.O


hahaha, pape je la.
kbai.

Sunday, April 10, 2011

Aku kecoh eh? Ye lah kot.


Assalamualaikum.
Aku bukan nak marah, tapi macam pelik.
Aku credit salah tak credit salah.


Ade 'Anon' tanye akuww. Yang dekat bahagian Mr. Crab tuww, yang words tuww. Aku credit tuww sebab aku tiru dorang keww? Ye. Akuww tiruww dorang. Kenapeee? Aku tiru kakTyah dalam words yang aku pakai. Yang ayat comel comel tu ayat kakTyah lahh. Yang ade 'w' tuww. Kalaw Miyyo and kakSyada, ade sesetengah bahasa inggeris punye words aku tiru dorang. Kenapa wehh? Salah eh?

Marah er.

MATEMATIK,
pening lahh.

#Second Tutorial, macamana nak buang Navbar.



Assalamualaikum.
Ok. Nampak gambar kat atas tuww? Ok.
Kat sini Nada ade link macamana nak buwang benda alah tuww.
Before that, tuto ni nak credit dekat Biyha.

Korang boleh pergi dekat link niyy untuk tutorial. --> INI.

Terima Kasih. Post niyy ditujukan khas untuk Izzah Huda sebab dia asyik tanye and suruh Nada buwat je. Tapi tak buwat buwat lagi. Sorry yeee. Oh. Dia dah balik. :'(


Tak ade 'Terima Kasih' keww?
(ayat Umar)

Truth.


UNDERSTAND ME, PLEASE.


truly, me

Rahsia terbongkar, hati lega.


Assalamualaikum.
Semalam, genap 2 Bulan 3 Hari kami berduwee.

Semuanya hancur. K. Kaw paham maksud aku. Patutlah sebelum tu aku pening tak hengat dunia. It's not about Jannah tapi about dia. WADE****.

Tapi aku tak kesah, sebab ade sorang laki tuww kan. Yang tak berapa nak hensem punn. Yang buwat hati aku dupdap dupdap malam tuww. Shesh. Izzah Huda kata aku suke dia. Gosh. o.O Aku tak caye. GOSH GOSH GOSH! Azfar busuk saya tu cakap, "Dah dah, lepas niyy tak payah couple dah. Aku tak nak tengok kaw nangis lagi." Sweetnyewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. :')

Nasib baik benda ni jadi malam tadi. Sebab ade Izzah Huda dekat tepiyy aku. Kalaw tak..aku tak tawu lah bila aku nak stop nangis. Betul tk? Rilek sudahh. Benda yang sama jadi kat aku bila aku buwat orang lain camtuwww. Baru aku tawu camane rasa dia. Bak kata Faris Najhan, chill je lah.

Malam tadiyy aku webcam dengan dia. Budak berlagak poyo tuwwww. Der, aku sempat print screen lah gambar kaw. Jangan marah k? xD


SAYANG SEMUWE KETAD KETAD, MUWAH MUWAH, CIUM PIPI KANAN, CIUM PIPI KIRI.
(Tyah, Anis, Wempitz)




kthanksbye,
#MUCH LOVEEE.

Saturday, April 9, 2011

Tears are falling. ;'\



Assalamualaikum.
Pendahuluwan nyewww, aku sedih sekarang.
Tapi aku tak boleh nak menangis. Sebab ade orang sebelah akuww.
Kalaw tak, dah lama bantal bushukk kuww tuwww bashah.


It's about my friend, my dearest friend..Jannah. Tapi sekarang? Bagi aku tidak lagi..maaf. Aku terpaksa benciyy kaw. Bukan niat akuww. Jannah, aku nak cakap. "Kalaw kaw nak kawan aku, buwat cara nak kawan."

Minah. Benda kecik je pun. Kaw malu tak. Aku letak nama kaw kat sini. Dekat blog aku. Yang takfamous niyy. Aku siap letak link blog akuw lagi. Aku haruslah bertindak kejam. Buwat ape aku bertindak baik dekat orang yang dah sakitkan hati aku. Beb. Kaw fikir hati kaw je. Hati aku? Kaw pikir kepala hotak kaw jewwwww. Aku? Beb. Tolong lah paham.

Azfar, kaw nak mencelah nak mencibuk napewwwwwwww? Tak suke awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. Kaw tak tahu pape tak payah lah nak tuduh sebarangan. HAK TUIH. *sambil buwat muke tak puwas hati

Jannah. Kite jumpe. Settle masalah. Kaw tak susah. Aku tak susah. Jannah. Serious lah weh. Tak kan sebab Izzah Huda tidur rumah aku tu pun kaw nak jealous? Kenapa kaw tak pujuk mak bapak kaw, supaya kaw dapat tidur rumah aku. (umph...)

Jannah. Kalaw tu apa yang kaw nak. Kalaw tu permintaan kaw. Kalaw tu yang kaw hajat. K. Aku tunaikan. Aku laksanakan. Aku tak layan kaw. Aku tak nak punn. Maaf, kalaw aku lable kaw dalam golongan 'BENCI SELAMANYA!'. Jangan salahkan akuww. Jangan marah akuwww. Sebab kaw yang mintakkk. Jangan menyesal. Maaf, aku benci kaw. Bukan terpaksa, tapi sengaja.

Jannah, kaw buwat kepala hotak aku tambah pening.
Tambah runsing.
Tambah pusing.
Kaw siapa nak cakap macam tuww dengan aku.
Last,
Jangan memandai nak cari gaduh sama guwaa.
Guwa lepuk luwww karang.
Okay, tu tipu.


AKU BENCI KAW,
AKU TAK MINTAK,
KAW YANG SURUH,
AKU REDHA.

Tag dari Appa.


Appa tag aku.


Tajuk : Soalan Pereksaaaa .
HAHA .



Ape nama penuh kau ?
Nada binti Badrul Hisham.

Ape bende yang kau paling suka ?
dslr, laptop, webcam, shawl, capture-ing, gossip-ing, and ing ing ing.

Ape bende yang kau paling benci ?
Bila aku taip salah dan aku terpaksa padam balik.
(aku tiru ayat izzah huda, kbai.)

Kau suke warna ape ?
Putih, Purple, Pink (of course), Hitam. (biru kot.)

Siape artis yang kau suke selain artis Malaysia ?
Justin Bieber, Taylor Swift, Zac Efron, Bruno Mars.

Siapa pelakon yang kau suke ?
Scha Alyahya.

Kau suke nombor brape ?
1, 5, 8.
(nombor yang genap. dan ade nombor lima dan juga lapan)

Siape orang yang kau paling sayang ?
Diri sendiri.

Ape cerita yang kau suke ?
Awan Dania.

Beri 3 tentang kau .
  • Girl.
  • Human.
  • Simple.


Tag 4 orang yang korang suke .
Boleh tak jangan tanye soalan niyy.
Malas doh nak jawab.
(buwat gaya artis lari dari wartawan)


Tu je ke Appa? Sikit bhaii. Buwat ah panjang panjang. kthanksbye.


AKU BORING,
IZZAH HUDA NAK PAKAI LAPPY.

Cerita minggu iniyyy. #tepuktangan


Assalamualaikum.
Sebelum punye sebelum punye sebelum post niyy aku ade cakap an yang aku nak citer dekat blog aku pasal minggu niyy. K, start. (aku tak hengat sangat ah ape jadi. tibai je ah)


Isnin
Isnin. Semuwe orang benci Isnin. (kot) Kenapa? Bagi pelajar pelajar macam aku. Haruslah dan wajiblah kami semuwe ke sekolah. Dah lah ade perhimpunan. Kalaw cakap sikit kena marah. Eleh. Cikgu cakap pok pek pok pek kat belakang boleh pulakkkk. Tak ade pun kiteorang banyak bunyikkk. Tahpape.

K. Aku benci Hari isnin lepas. Benci doh. Sangat sangat. Dah ah isnin. Hari first sekolah. Ade perhimpunan. Boleh pulak lah kan. Macam !@#$%^&* Aku tengah duduk borak borak ngan Izzah Huda, aku tengah pegang air revive..Athirah pegi goncang air tuwww lepastuwwww diyewww bukak. Macam siyaltak ada kerja lain dohh. Kena tangan akuwww dengan baju. Izzah lagi ahh. -..- Nampak benda tu gas dia tengah keluwar, dia pegi tutup pakai tangan. (dah sah sah ah pedih) Tu lah namanya orang tak pikir panjang. hahahhaa. Tu boleh tahan ah lagi. Sebab tak siyal sangat.

Lepastu, aku bawak botl tu nak pegi basuh dekat tandas. Aku bangun tuww Nasuha kata dia nak teman aku, aku tak kisah ah. Lepatu dia tegur aku, "Nada, dekat baju kamu tu ade benda warna hitam. Ape tuhh?" Aku pun macam, ""Hah? Mane mane? *sambil pusingkan baju buwat muke panik macam mak cik hilang anak kat pasar" Nasuha cakap, "Eh. Macam chewing gum." Aku pun macam, "WADAFAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!" Aku dalam hati, beb..isnin kot niyy. Air tumpah. Baju kena chewing gum. Aku cakap ngan Ain Munirah, malam tuww aku nak buwat solat hajat nak doakan orang tuww mati cepat. (okay, aku tipu. aku tak buwat pun. bajet lebih)

Lepas habis perhimpunan, aku naik atas. Masuk masuk kelas. Aku tak tanggal kasut. Kena tibai ngan budak laki. And aku, "Pahal luwwww mamat, rilek lah dohhh. Aku bukak ah nty. *tunjuk muke marah tak puwas hati **bajet" Aku pun tanggal lah kasut semuwe semuwe tuwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. Aku duduk dekat meja aku. And aku tengok meja aku, reaksi aku berubah --> WADAFAKKKKKKKKKKKKK!!!! !@#$%^&*!@#$%^&*!@#$%^&*!@#$%^&* Kaw tanye ah budak laki kelas aku, aku mencarut ape. -..- K, tanye Fadhil. Dia dengar semuwe. Kenapa ngan meja aku? Ade budak siyal mane tah yang sesedap hati mak bapak tiri dia belah mak punye ayah bahagian nenek dia, g koyakkan pembalut meja aku. shitto

Aku pandang Ain, aku cakap kat dia. "Beb, aku serious niyy. Malam niyy aku nak buwat solat Hajat. Kasi mampos duwe duwe." (okay, aku tipu lagi. tak buwat pun)

Hari Isnin tu jugak lerrr, Teacher Rahila bagi tahu aku mengejut yang kena buwat presentation esok tuwww. GILA LUWWW? Aku tak siyap lagi dohh. (aku tak tujukan kat teacher)

Selasa
Aku dah ah tak ready satu haprak nak buwat presentation tuww hari niyyy. Sumpah weh, aku tak sediakan pape punn. Presentation English aku memalukan. Tak beshhhh. Marakah group aku? Cukup2 makan. 80% Sedih beb.

Petang tuwww, aku terpaksa buwat buwat ready (padahal tidak) untuk present kat depan.
Tetibe ade berita sampai kat telinga akuwww. 'Petang niyy kaw tak payah present, sebab petang niyy ade Workshop English.' LEGAAAAAA~

Workshop English beshhh. Sumpah wa cakap sama luwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. Tanye kengkawan guwaa. Kalaw luwwww tak caya.


Hari Rabu, Khamis dengan Jumaat, guwa update nty.
Guwa nak pegi jogging kuruskan badan guwa yang gemoksssssssssss.

GUWA BERLAGAK,
MACAM ADE ORANG JE BUKAK BLOG GUWA.
kbai

Blog dah bertukar, macam Otromen tak? :>


Assalamualaikum.
Beb. Blog aku dah jadi pink.


Aku suke doh kalaw blog aku jadi warna pink, soft gitewwwwww. Smart ak? (takdekenemengene) Korang tak suke pink eh? Sianyewwwwwwwwwww. Aku sukewwwwwwwwwwwww gilewwwwwwwwwwwwwww dekat pink yaww. ;)
Pink purple, favorite colour aku.

Patutnya aku dengan Izzah Huda kena bersiap nak pegi Lake Valley nty. Er, Er. Tak ade idea ah nak post pasal ape niwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww. Idea please?

Korang nak aku cite pasal ape dekat next post aku nty. Bagi idea ah, nty aku post. Tapi jangan ah benda yang berkaitan dengan hal peribadi. Tak baik ehhhh. Hahahha. kthanksbyesemuweorangrajinrajinlahbacadanlawatblogakuselalu.


TIDUR,
hahahaha.

Next post lah. Aku malas lah.


Assalamualaikum.
Aku tak tawu ape motif aku post blog ni sekarang.


Aku patut tidur awal. Dan memang pun. Kbai.
Ok. Kita sambung balik. Kejap lagi kiteorang duwe nak webcam dengan 'toot'. (nama terpaksa dirahsiakan, untuk menjaga rahsia dan juga keselamatan kerajaan negara Malaysia kita yang tercinta lagi disayangi dan dipelihara ini daripada kerosakan alam sekitar. OKCUKUP!)

Esok kalaw sempat dan kalaw kami berduwe (aku n izah) bangun awal, nak g jogging dekat Lake Valley. Insya-Allah. Nak sangat doh jogging dengan dia. Teringin doh. Nty gelak gelak semuwe. Gempak tak? Hahahhaa. Tak boleh blah.


Untuk menjaga harta dan juga rahsia kerajaan. Aku kena pergi sekarang. Jaga diri, anak, isteri, keluarga, ibu bapak, pakwe, makwe, harta, cucu cicit muncut muncungggggggggggggggg semuwe.


SELAMAT MALAM,
MAKSUD AKU...PAGI? :)

Friday, April 8, 2011

Minggu yang malang. Ape jadi? Next post.

Assalamualaikum.
Hai korang. :) Rinduww aku tak? Tak? Tampo nak. Kan aku dah suruh kaw orang rinduww aku. kfine!


Minggu ni minggu yang sangat malang. Takdir aku. Nak buwat macamane? Nty next post kot aku citerr. Macam malas lah pulak lah kan lah kan lah kan lah kan. kstop. Sebab banyak sangat benda jadi. Yang tak bestnye kan weh, banyak benda yang buruk dan menyakitkan hati yang jadi dari benda yang menggembirakan hati aku. Sakit hati kot. Ok, bukan kot. Memang ye. Boleh mencarut tak? k.tak. bye.


Hari niyy Izah Huda tidur rumah aku. Seronok beb. Nty ah aku cite. Banyaks gilos bendos jadis. (Banyak gila benda jadi) Yang buruk. Yang ok. Gelak gilos nak mati beb duduk dengan Iza. Kaw nak bukti tak yang Izah Huda datang rumah aku? Jeng jeng jeng...(bunyi drum)....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bukti;
Pecah perut doh duduk ngan minah sorang ni. Naik gila kutu miang semuwe ah duduk ngan dia ni. Tak boleh nak duduk diam. Ade je benda yang dia nak gelakkan. Tak paham doh. -..-


Awsem girlfriend;.


Bagi aku rilek kejap je. Jap je weh. Aku baran tak lama. (kot)
Aku rilek? Kejap je. Kasi aku masa sikit je doh. Untuk aku biasakan dengan keadaan yang camni.
Kejap je k? Kalaw kaw paham aku, tolong aku please. ;)

SEMUWE BERUBAH.
DENGAN KEHENDAK-NYA.

Sunday, April 3, 2011

Guwa tak online sampai sabtu depan. Tolong rindu guwa.

Assalamualaikum.
Do miss me please. Kenapa? Aku tak online sampai Sabtu. k?

Sekarang secara life aku tengah tengok Anugerah Berita Harian. Tahnniyah Shaheizy Sam sebab dapat Anugerah Bintang Paling Popular. Paling tak boleh blahh masa dia nak umumkan tuww. Hahahaha. Bapak klakor. Yang masa gerak gerak tangan tuww. Tampo kang. xD

Semuwe seronok dohh tengok Sam menang. Aku pun macam excited. >.< Kak Liyanaa Lunia pun mesti sukee. Cik Epal. And semuwe!!!!! Caye lah. Nty mesti ade yang post dekat blog. ;)

Tolonglah rinduww akuww. K? Sebab aku pun akan rinduww readers aku yang betul betul support aku dalam dunia blogging niyy. Oh btw, Izzah..kaw ade tanye aku an aku dapat hadiyah apa untuk kontest yang aku menang uh? Aku pun tak tawu, but..penganjur kontest baru lepas mintak alamat rumah pagi tadi. ;) AKU KENA TUNGGU.

Oh. Aku paling rinduw umat Muhammad yang aku gelar sebagai Jantung akuww. Tanpa kaw, hidup aku bagai tiada jantung sayang. Terima kasih. :)


Guys, do miss me please. :)

Status; ENGAGED.

Aku sayang kaw, aku tawu kaw tawu.

Assalamualaikum.
Gambar dekat atas tuww, adalah orang..yang selalu marah aku. Yang selalu tengking aku. Yang selalu jerit dekat aku. Yang selalu buwat aku frust. Dan jugak..yang selalu buwat aku rasa disayangi. Sayang.


Izzah,
Bagi aku dia paham aku. Dia paham perasaan aku. Dia paham apa yang aku rasa. (sama kan?) Dia memahami. Dia pandai jaga rahsia. Kalaw kaw orang nak bagi tawu rahsia kerajaan dekat dia pun, aku boleh jamin 98.99% lah yang dia tak kan bocorkan. Sumpah wa cakap sama lu, dia orang yang paling guwa percaya atas muka bumi ni. Kalaw kaw khianati aku 'Izzah, aku tak tahu lah..mungkin aku dah tak kan ade perasaan dah kot. Aku tak boleh nak hidup sepenuhnya tanpa kaw 'Izzah. Ye, aku tak tipu. Tipu dosa.

Jannah,
Kaw pelengkap hidup aku. Kalaw kaw tak datang sekolah satu hari tuww, ibarat macam makan nasi tak ade sambal. Kosong. Tak ade sape nak marah marah, jerit jerit, gelak kuwat kuwat dengan aku kalaw tak ade kaw. Tak ade orang nak bagi nasihat aku kalaw aku gelak melebih lebih tak hingat dunia. Tak ade orang nak teman aku pergi tandas, ok tu tipu. Tak ade orang nak teman aku kongsi rahsia. Tak ade orang nak usik dalam kelas.


Korang twins aku. Kalaw yang tengah bace blog aku ni tak caye, cuba tanye kengkawan akuww. Kalaw nak panggil aku kadang2 terpanggil 'Izzah, kadang2 terpanggil Jannah. Macam tu jugak dorang. Aku ngan Jannah, same tinggi. ;) Aku ngan 'Izzah. K, dia tinggi. SIKIT JE K!!!! Hahaha. Mesti ade yang malas nak bace blog aku. Sebab post panjang sangat. Tapi kalaw tak update. Suruh panjang panjang. Tembak pakai pistol gajah baru tawwu....

KAWAN AKU, HIDUP AKU.

Program Permata Gemilang.




Assalamualaikum yu uouls.
Sekarang saya, Nada. Akan cerita About PPG. Enjoy~
Before that, Thanks untuk girlfriend ai Izzah Huda untuk post ni. >INI<


1st April 2011
Macam biasa, sekolah. Tapi hari Jumaat tuww aku datang lambat sebab aku bangun lambat. And aku naik kereta hari Jumaat tuww. Sampai sampai sekolah, macam biasa Perhimpunan SEMI. Yang paling tak boleh blah, Haziq bagi tazkirah. Hahahahahhahahahahahhahaha. Aku nak je gelak kuwat kuwat. Macam kelakar doh dia bagi tazkirah. BENCI HAZIQ!!!

Petang...
Aku keluwar kelas lambat and turun lambat. Masa tuww aku n Jannah tunggu Izzah, Samihah and Anis depan kelas. Then kiteorang choww dari situwww. Turun turun bawah dorang pegi usha pakwe masing masing. Aku? Pakwe aku busy. Aku pergi naik bas then cakap dekat pakcik bas yang aku tak naik bas petang tuww. Then aku jumpa Najmudin bagi, bagi surat dekat dia patu aku blahh.

Lepastu Ust. Farid kot, kalaw tak silap buwat pengumuman suruh daftar nama. Aku n Jannah pergi kelas 1 Abu Bakar daftar nama. Lepastu kiteorang gerak pegi cari Izzah Huda, Samihah and Anis. Lepastu naik atas form1 letak beg baju. Naik naik atas tuwwww, form1 bikin guwa panassss sajaaa.

Kelas tak kemas. Meja tak susun. Kelas tak sapu. KFINE. Thanks ah jugak sebab dah sudi sapu semuwe blablabla. Dalam setengah jam jugak ah tunggu. Lepastu tengah tunggu tuww budak laki azan. Kiteorang semuwe lepak je. Malas nak turun. Then kakak2 form1 dah siap kemas kelas kiteorang masuk.

Patu Jannah, Maisarah and Batrisyia pergi rumah Siti. Then aku n geng geng aku lepak lepak. Sebelum Jannah pegi uhh. Aku ngan Izzah Huda and Samihah tengah lepak dalam form1. Jannah tiba2 datang jerit, "WEH, KAK AISYAH DATANGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!". Kiteorang semuwe kluwar kelas serbu kakAisyah. Aku lah paling excited. hahahha, macam tahpape -.- Oh, Izzah Sofia tak ade g ambik IC.



Petang (6.30)...
Aku n geng jalan jalan ngan kak Aisyah. Patu masa turun ikut tangga laki SEMI (dekat dengan dapur kantin), lalu kat situww ade Faris and Haziq. blablabla. Patu masa nak turun tuww Haziq panggil aku sebab dia nak marah aku. K, aku rasa yang muslim tu kaww. Kan? Ye ah. Kaw panggil aku sebab kaw nak marah pasal cikgu yang aku post harituww kan? KFINE.

Aku dah sah sah ah cuwak gila babengg innalillah nak jumpa Haziq tuww. Beb. Dia form3 kott. Aku? Darjah enam je weh. Dia siap cakap, "SINI KAW, AKU NAK BELASAH KAW. KENAPA KAW KUTUK KUTUK CIKGU ********" Aku blah je dari situww. Tengah lepak lepak dekat dengan tandas (tandas baru dekat dengan koperasi) tuww, Izzah Sofia panggil aku. Dia jerit, "WEH! SINI AH. ADE KAK DAYANA" Aku jerit balik "TAK PE AH, AKU LEPAK SINI JE. KAW PEGI AH." Dia balas. "K."

Lama lepastuww dorang datang and aku gerak dengan dorang. Lalu je depan kantin. Aku nampak izzat. Aku tak kisah ah kalaw aku nampak izzat. Bukan maknanya tak kisah. But, nampak dia. Tak datangkan masalah pun. Tapi masa tuww dia dengan..... Kaw tanye ah dia sendiri. Dia dengan sape petang tuww. Aku tak jealous k!!!!!!! Tak nak jealous. Nty dia marah. But masa tuww dia dengan orang yang aku tak sangka. Dengan ustaz. Dengan tot dan tot. KENAPA EH? umph...

Malam...
Mandi. Makan. Solat.
Dalam suraw aku n Izzah capture-ing picture. Gossips. Sharing secrets. And others.



Lepastuwww. Ade ceramah motivasi. Gempak weh ceramah dia. Aku suke cikgu Saleha tuwww. SPORTING bhaii. Lepas habis ceramah motivasi. Semuwe orang gerak pegi kantin, and have a supper. Makan malam k? Hahaha. Patu masuk bilik...tidur!!! K. Semuwe orang akan tawu yang kiteowwang memang tidur lambat. Aku tidur pukul 12;13 macam tu ahh. Awal jugak k. Sebab kawan kawan aku yang tidur bilik form2 tidur kol 2.



2nd April 2011
Sepatutnya pagi tuww ade QiamMullail. Tapi sebab lelaki ataw ustaz tak bangun or bangun lewat. Tak ade. YEAY! Yang girl pulakk menggelabah gila. Takut bangun lambat lah blablabla. Jannah paling tak boleh blahh. Dia kan selalu bangun awal. Lepatu. Orang tengah syok syok tidur. Kejap dia bukak lampu, tutup lampu. Setiap setengah jam. Hahahahah. Tak boleh blah. :p

Pagi...
Mandi. Kemas beg. Makan.
Lepas makan ade macam macam kelas. And macam macam gambar aku ambik.

Petang...
Dah habis kelas semuwe. Aku chow. Patu balik.



Aku sebenarnya malas ah nak update. Ni pun rajin sekejap je. Kalaw nak tengok full gambar. Pegi bukak Facebook akuww. Tengok dekat album Power Puff Girls.

Ituww jewww kowwwwwt. Kbai.

HATI DAN PERASAAN AKU,
BUKAN BOLEH DIBUAT MAIN.