Tuesday, May 16, 2017

my first year not celebrating teacher's day

Alhamdulillah 'ala kulli hal.

At times like this, you'll see different kind of people.

Ada yang cakap macam2 sebab nak sedapkan hati dia sendiri dan buat orang lain nampak teruk daripada dia, dengan tujuan nak sedapkan hati sendiri. In a meantime, ada yang sudi bagi semangat dan tak compare kita dengan dia, atau dengan sesiapa.

Mana2 sama je, kan?

Alhamdulillah thummalhamdulillah.

Hehe dikesempatan ni nak ucapkan Selamat Hari Guru buat seeeemuuuua guru2, cikgu2 yang pernah mengenali seorang Nada. I may be the only Nada yang cikgu2 kenal, or the only Nada yang nakal. yang paling nakal

Kalau nak ingat balik masa zaman2 sejak dari sekolah rendah, banyak betul buat masalah dulu 😂😂 Kalaulah boleh naik mesin masa Doraemon,,, hehehe tak rasa nak patah balik 😋 sebab semua yang pernah jadi dulu kenangan yang tak boleh bayar sampai bila2. Naik ke sekolah menengah.... sampailah menengah atas.





I don't take that much photos with my teachers back then. This is the best i could find. If i could realize earlier how precious those pictures are, I am surely will took more. They were more than just a teachers.



 





I've got some more pictures to be uploaded but i'm out of time so i am going to update this post tomorrow. Tapi nak kena post malam ni sebab kena post 16 mei jugak 😜


I need to sleep rn!!!! It's 10.58pm and i'm sooooo sleepy & tired. Talk to you guys later!!

To be continued....

Friday, May 12, 2017

May 12th

Was it weird to be missing someone you used to talk while you can actually talk to them?
Even right now?
Does it sounds wrong to tell people that you actually have been missing someone you met every single day?
I mean, you used to met every single day.
Or is it just me?
Or it just the inside me who has been missing somone that bad?

I think i've been missing how things used to be,
like the old days.
Is that bad? or is that bad?

How long it has been?
2 years?
2 years and a half?

Have you ever think about why someone would come across to your life story?
Are they meant to stay or they were meant to just cross the path?

Here's a picture of me holding a fish about a year ago on my biology lab experiment,
that i was going to actually send it to you.
 



Pogoshippossoyo.

Tuesday, May 9, 2017

Coincidence

8/5/2017

Selalunya benda2 yang kita tak pernah expect akan berlaku sentiasa menjadi satu ingatan yang manis. Even on the simplest. Benda2 yang kita pernah terfikir akan berlaku tapi tak pernah meletakkan harapan yang tinggi pun, kalau terjadi kita akan rasa teruja. Apatah lagi yang kita langsung tidak pernah meletakkan harapan padanya.

It was nice meeting you yesterday. So bila kita boleh jumpa lagi?

Monday, May 8, 2017

Korean Dramas

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

It's really has been a year since my last post, issit??? Other than enjoying my cuti-after-spm with tons of kdramas, i've been busy with sleeping & menternak lemak, perhaps. Lepastu sampai satu tahap yang rasa "ok tokleh camni rasa macam nak buat benda lain gak selain ni" pastu terfikir why not kita update blog!!!! Since i'm done sorting out my trillions pictures and feeling like showing it off to you guys here, soooooo here i am today! Nak post dekat Instagram tapi banyak sangat. I'll be posting out random stories with picture in it too, of course. Masudnya tak tersusun ikut tarikh & bulan. Okay?

Well, guys. Mostly these are stories from 2016 okay? >.< yea i know it's already May 2017. WAIT WHAT?????????????????????????

SAMBUTAN HARI GURU, 16 Mei 2016.

AJKT Lembaga Pengawas dah bincang 2 minggu awal dengan Cikgu Shareina preparation untuk sambung dan nak buat macam mana Hari Guru ni nanti. Banyak benda yang cikgu mintak cadangan dan pendapat daripada kitorang. Macam tahun sebelum tu, senior kitorang yang handle so tahun ni, sebabkan kitorang senior jadi kitorang yang kena handle. Tahun sebelum tu diorang buat gimik James Bond style. It was precious. Semua cikgu2 terkejut and tak sangka langsung even pengetua pun terkejut 😂😂😂 A day to be remembered to all teachers, of course. Soooooo kitorang pening duk mikir ni nak buat macam mana tahun ni, ni. Kalau tak jadi macam mana??? Kalau tak surprise?? 😅

I'm the one who in charge with all these balloonnsss~~

Few things came up right before the majlis start but we manage to handle it despite all the kelambutness. Alhamdulillah, all praise to Allah.

waiting for the Pentadbir to arrive for our morning routine assembly


Cikgu Khalifah & Cikgu Aishah

with Cikgu Abu Bakar this time
Oh ha! Lupa nak bagitau hehehe. Tema hari guru tahun ni cikgu2 kena pakai "Kalau Saya Bukan Seorang Guru" Cute kan!!!! Ada cikgu yang jadi maaaaaaacam, macam. Engineer etc. Tak ingat sangat dah hehehe.

with Syaza Unnie

Amir & Syaqhir who responsible for doing the surprise

Navya ^.^

my kkyoptaa juniors

Mimi & Milah 💘


💕

tengah get ready nak mula main game

Papa Ghaffar & Encik Chin

My lovely teachers from sesi petang

My teacher became a Pegawai Penjara








Done! I'm making this as my part one of cleaning my folders & files and just in case i was really bored to death and got nothing else nice to do and came up to a thought nak baca blog sendiri balik. hehehe. Wait for my next post reeeeeaaalllly soon ok?

Anyeong~