Friday, June 2, 2017

New Experience

I really can't make it to update my last post.

I really couldn't make it, guys. I've been busy with some commitments because in just 2 days, I'll be leaving my dearly mama & abah 😓😓 I could probably even die missing them too much. My lovely and my first ever cinta hati, my katil. My room, and literally everything that i have to leave them behind 😷 To think about it, make it even worst. I've done packing about 40% of my stuffs?? Tu pun malas nak kemas pastu bagi alasan tak sampai seru lagi. padahal taknak pegi sebenarnya

I've never been away from home without my parents. Seriously. Since I was in tadika and primary school (obviously nope) to my secondary school & upper secondary school, I am that 'budak harian' yang ulang alik dari rumah ke sekolah. Paling lama pernah keluar rumah masa kem jelah 😞😞 tu pun memang tak lebih dari 3 hari 2 malam. Pun dah rindu mama abah.


I applied for UPU tapi Allah kata tak ada rezeki, jadi Nada tak dapat UPU. I made the rayuan for UPU but the results came out in August, maybe? I'm not sure. Last year, abah asked me to apply for Matrikulasi and I did. I am glad I did. And masa keputusan permohonan matrikulasi keluar, I clicked the 'Terima Tawaran' button. Just in case. Allah knows best. I also made rayuan for UIA like what my friend, Izzah Huda told me to. Tapi mungkin nak tunggu tu lama sebab terus direct hantar ke pejabat UIA, Pj. Tapi lepastu Izzah cakap yang sebenarnya kena hantar ke UIA, Gombak. Idk. Kalau ada rezeki, Insyaallah.

Why UIA? Sebab dari tahun SPM lagi bercita2 sangat nak masuk UIA. Why? Just because.

Masa mula2 Nada dapat tau tak dapat UPU, I was questioning why? Kenapa my friend yang result lagi rendah than me dapat UPU? (tak baik kan) (don't make comparison like this people) (please) But then, it just not my rezeki and my rezeki adalah untuk masuk matriks. Well at least, I could change my perspective & way of thinking. Matriks, Politeknik, Tingkatan 6, Asasi, Diploma, Sijil & others, were the same. Alhamdulillah. Allah knows best, it is.

Few days 'till my hari pendaftaran, I have mixed feelings. I am excited untuk sambung belajar semula but at the same time rasa takut terfikir nanti macam mana suasana dekat sana??? Dapat roommate yang baik ke tak? Perangai sama ke atau yang tak best? Kawan2 dekat sana nanti macam mana? Classmates? Boleh ngam ke tak? Cikgu2 kat sana nanti (i read few blog posts about matriks yang Nada nak pergi ni and it says yang kat sana nanti tak panggil Ms., Madam, Dr. etc but cikgu) (how cute rite) ajar laju ke tak? The environment. Subject nanti Nada boleh carry ke tak? Macam2 terfikir. But all i have to do, strive for the best. Nanti dapat sambung degree tempat yang best, tempat yang Nada nak. Insyaallah, aamiin.

Like every year, every day, I hope I could make my parents proud of me.

Matriks mana? Aha. You guys have to wait! Semoga post seterusnya, I could write & post something to tell you guys how was it. Doakan Nada yang baik2! Doakan Nada terus cemerlang & istiqamah.


Talk to you guys later, adios!

Tuesday, May 16, 2017

my first year not celebrating teacher's day

Alhamdulillah 'ala kulli hal.

At times like this, you'll see different kind of people.

Ada yang cakap macam2 sebab nak sedapkan hati dia sendiri dan buat orang lain nampak teruk daripada dia, dengan tujuan nak sedapkan hati sendiri. In a meantime, ada yang sudi bagi semangat dan tak compare kita dengan dia, atau dengan sesiapa.

Mana2 sama je, kan?

Alhamdulillah thummalhamdulillah.

Hehe dikesempatan ni nak ucapkan Selamat Hari Guru buat seeeemuuuua guru2, cikgu2 yang pernah mengenali seorang Nada. I may be the only Nada yang cikgu2 kenal, or the only Nada yang nakal. yang paling nakal

Kalau nak ingat balik masa zaman2 sejak dari sekolah rendah, banyak betul buat masalah dulu 😂😂 Kalaulah boleh naik mesin masa Doraemon,,, hehehe tak rasa nak patah balik 😋 sebab semua yang pernah jadi dulu kenangan yang tak boleh bayar sampai bila2. Naik ke sekolah menengah.... sampailah menengah atas.





I don't take that much photos with my teachers back then. This is the best i could find. If i could realize earlier how precious those pictures are, I am surely will took more. They were more than just a teachers.



 





I've got some more pictures to be uploaded but i'm out of time so i am going to update this post tomorrow. Tapi nak kena post malam ni sebab kena post 16 mei jugak 😜


I need to sleep rn!!!! It's 10.58pm and i'm sooooo sleepy & tired. Talk to you guys later!!

To be continued....

Friday, May 12, 2017

May 12th

Was it weird to be missing someone you used to talk while you can actually talk to them?
Even right now?
Does it sounds wrong to tell people that you actually have been missing someone you meet every single day?
I mean, you used to met every single day.
Or is it just me?
Or it just the inside me who has been missing somone that bad?

I think i've been missing how things used to be,
like the old days.
Is that bad? or is that bad?

How long it has been?
2 years?
2 years and a half?

Have you ever think about why someone would come across to your life story?
Are they meant to stay or they were meant to just cross the path?

Here's a picture of me holding a fish about a year ago on my biology lab experiment,
that i was going to actually send it to you.




Pogoshippossoyo.

Tuesday, May 9, 2017

Coincidence

8/5/2017

Selalunya benda2 yang kita tak pernah expect akan berlaku sentiasa menjadi satu ingatan yang manis. Even on the simplest. Benda2 yang kita pernah terfikir akan berlaku tapi tak pernah meletakkan harapan yang tinggi pun, kalau terjadi kita akan rasa teruja. Apatah lagi yang kita langsung tidak pernah meletakkan harapan padanya.

It was nice meeting you yesterday. So bila kita boleh jumpa lagi?

Monday, May 8, 2017

Korean Dramas

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

It's really has been a year since my last post, issit??? Other than enjoying my cuti-after-spm with tons of kdramas, i've been busy with sleeping & menternak lemak, perhaps. Lepastu sampai satu tahap yang rasa "ok tokleh camni rasa macam nak buat benda lain gak selain ni" pastu terfikir why not kita update blog!!!! Since i'm done sorting out my trillions pictures and feeling like showing it off to you guys here, soooooo here i am today! Nak post dekat Instagram tapi banyak sangat. I'll be posting out random stories with picture in it too, of course. Masudnya tak tersusun ikut tarikh & bulan. Okay?

Well, guys. Mostly these are stories from 2016 okay? >.< yea i know it's already May 2017. WAIT WHAT?????????????????????????

SAMBUTAN HARI GURU, 16 Mei 2016.

AJKT Lembaga Pengawas dah bincang 2 minggu awal dengan Cikgu Shareina preparation untuk sambung dan nak buat macam mana Hari Guru ni nanti. Banyak benda yang cikgu mintak cadangan dan pendapat daripada kitorang. Macam tahun sebelum tu, senior kitorang yang handle so tahun ni, sebabkan kitorang senior jadi kitorang yang kena handle. Tahun sebelum tu diorang buat gimik James Bond style. It was precious. Semua cikgu2 terkejut and tak sangka langsung even pengetua pun terkejut 😂😂😂 A day to be remembered to all teachers, of course. Soooooo kitorang pening duk mikir ni nak buat macam mana tahun ni, ni. Kalau tak jadi macam mana??? Kalau tak surprise?? 😅

I'm the one who in charge with all these balloonnsss~~

Few things came up right before the majlis start but we manage to handle it despite all the kelambutness. Alhamdulillah, all praise to Allah.

waiting for the Pentadbir to arrive for our morning routine assembly


Cikgu Khalifah & Cikgu Aishah

with Cikgu Abu Bakar this time
Oh ha! Lupa nak bagitau hehehe. Tema hari guru tahun ni cikgu2 kena pakai "Kalau Saya Bukan Seorang Guru" Cute kan!!!! Ada cikgu yang jadi maaaaaaacam, macam. Engineer etc. Tak ingat sangat dah hehehe.

with Syaza Unnie

Amir & Syaqhir who responsible for doing the surprise

Navya ^.^

my kkyoptaa juniors

Mimi & Milah 💘


💕

tengah get ready nak mula main game

Papa Ghaffar & Encik Chin

My lovely teachers from sesi petang

My teacher became a Pegawai Penjara








Done! I'm making this as my part one of cleaning my folders & files and just in case i was really bored to death and got nothing else nice to do and came up to a thought nak baca blog sendiri balik. hehehe. Wait for my next post reeeeeaaalllly soon ok?

Anyeong~